lørdag 9. april 2011

Fakta om Maria Amelie saken

* Navnet Maria Amelie er forfatterpseudonym for Madina Salamova, født 30. mai 1985 i Vladikavkaz i Nord-Ossetia. * Foreldrene tok datteren med seg da de flyktet til Finland i 2000, og videre til Norge i 2002. Familien fikk endelig avslag på asylsøknaden sin i 2003. Etter det har familien levd i skjul som papirløse. * Som papirløs har hun fullført videregående skole i Norge, samt en mastergrad i teknologi og vitenskap fra NTNU i Trondheim. * Maria Amelie ga i fjor ut boka «Ulovlig norsk», som handler om livet som papirløs flyktning i Norge. I desember kåret ukemagasinet Ny Tid henne til «Årets Nordmann». * I fjor høst sendte hun en ny søknad til Utlendingsnemnda (UNE) hvor hun ba om at saken hennes, som tidligere var behandlet som en del av morens sak, må behandles selvstendig. * Onsdag 12. januar, samme dag som Utlendingsnemnda slo fast at hun ikke har noe særskilt beskyttelsesbehov, ble Maria Amelie ble pågrepet på Nansenskolen på Lillehammer, der hun hadde holdt et foredrag. * Kort tid etter sendte hun en ny søknad om asyl i Norge for å få behandlet sin sak på selvstendig grunnlag. * Saken har utløst protester og demonstrasjoner over hele landet. * Regjeringen endret fredag regelverket for arbeidsinnvandring slik at man kan få behandlet søknaden selv om man har brutt utlendingsloven. Regelendringen regnes som spesialtilpasset Maria Amelie. Det er ikke klart når de nye reglene trer i kraft. * Mandag ble Maria Amelie pågrepet for å bli sendt ut av landet. Kilde NTB Les også: VG

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hvilket statsborgerskap har hun nå ?
Nære venner med partiboken i orden som har ordnet arbeidstillatelse for
henne ?Noen som vet det ?






KAI

Anonym sa...

Det er trist og en skam for landet vårt at en forbryter skal kunne forandre lovverket. Hun greide å manipulere diverse sosialister og så var det i orden.

Anonym sa...

Det er ingen overraskelse at noe som ikke følger spillereglene skal slippe foran. Så lenge du er nært knyttet ytterste venstre går det bra. Norge styres jo av ytterste venstre. snakker du imot er du rasist og nazist. Jippi, la oss hylle snikere og folk som ikke er oppriktige.

Anonym sa...

Dette provoserer regelendring og saksbehadling foregår nå kjappere enn ordinær behandlingstid hos udi for f.eks familiegjenforening? Ser også at juling av en mann av anti-rasister forhærliges i Dagbladet. Terror fra ytterste venstre er OK.

Anonym sa...

Skammelig over landet, og skammelig av våre politikere å gjøre sånne ting som dette. Det er så mange andre lover som må vente for de bruker tiden på en kriminell. Hadde hun bare holdt kjeft.. vel vel sånn er korrupte Norge. Hun er en profilert person som har sniki seg inn i samvittigheten til folk, og staten bruker dette til velgere. Skammer meg. Andre folk som er i reell fare eller andre lover som faktisk er i fare for folk må vente for amalie har det ikke bra... Masse penger hjelp av alle men har det ikke bra?? Hva med alle som sitter på skitne asyl i Norge. Nei di driter amalie i, hun vil bli her uansett lover. Hele saken er tragisk for henne men dette kreves straff av politikere

Anonym sa...

Jeg er glad på dine vegne. Lykke til i Norge.
Dette er ihvertfall ingen skam for Norge, det er heller motsatt.
Ingen kan beskylle meg for å være hverken politisk eller å ha partiboka i orden. I så fall må det være den høyre fronten.
Norge trenger flinke folk til å gjøre en jobb. Vi har nok folk på Nav nå sier en som har vært med siden krigens dager og kjempet for Norges fremtid. Alle dere unge har jammen mye å takke folk i min alder for. Derfor bør dere være litt mere positive.

Anna sa...

Dette er for j....! JEg blir sååå irittert når jeg hører mer om hun der. Det er mange andre asylsøker som er ferdigutdannet i fag der Norge trenger arbeidskraft men nei de får ikke lov å bli men hun som har skaffet seg alt på ulovlig vis skal vi liksom bukke og nikke for. Helt for j.....! Hun burde straffes for alt som hun har gjordt mens hun hadde ulovlig opphold i Norge.

Anonym sa...

Flott??? syns ikke det er rett overhode.. Noen har overhode ikke fulgt landets lover og regler her.. det skal faktisk gå minst et halvt år fra man er kastet ut, til at en ny arbeidstillatelse kan vurderes!

Jeg har overhode ikke fulgt saken, men jeg er en sterk tilhenger av våre lover, regler og normer. Å dette er et brudd på våre regler!