torsdag 30. oktober 2008

Norge+Co2=Sant?


Klimahysteriet er fortsatt ikke gått av moten ser det ut som, og bra er kanskje det.
Men som vi leser i Dagbladet krever miljøvernere nedtrapping av olje og gassindustrien.

Vi slipper ut for mye Co2 sier de, men har noen av disse tenkt på hva Norge slipper ut i forhold til resten av verden? Eller hvor mye verdens befolkning slipper ut i forhold til naturen?

Hvorfor skal vi bygge ned vår bruk av naturresursene når vi i Norge er bare en dråpe i havet når det angår klimautslippene. Tror virkelig noen at dette vil hjelpe?

Da vil sikkert noen umiddelbart tenke at alle munner trekker. Det er forsåvidt sant det , men dessverre ikke i dette tilfellet. Klimaforandringene vil skje uansett.

Men la oss si at klimaforandringene kan stoppes; hvorfor kutte ned vår olje og gassindustri?
Hadde det ikke heller hjulpet å forske litt? Eller kanskje bidra til at Kina får en mer miljøvennlig kraftpolitikk! Visste du at Kina bygger gjennomsnittlig et kullkraftverk en gang i uken?
Et kullkraftverk i Kina stil forurenser like mye som 4 Kårstø anlegg.

Jeg sier heller; Rust opp olje og gassindustrien! Det er da vi virkelig forsker på utslippene.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Men la oss si at klimaforandringene kan stoppes; hvorfor kutte ned vår olje og gassindustri?"

Hvorfor ikke?
En sted må vi starte og Norge kan være et godt eksempel på det. Ihvertfall når vi har de ressursene vi har langs kysten vår gjennom vind- og vannkraft! Men istedet for å satse på fornybar energi, vil vi heller grise til den vakre kysten vår. Vi er blitt så avhengig av oljen vår her i Norge at vi ikke kan se på andre alternativ!