tirsdag 25. november 2008

1 år med frihet er bedre en 80 år uten

Innbyggerene i Irak mener Saddam i de minste holdt landet stabilt under hans regime.

De mener de hadde det bedre da en nå. Det kan forsåvidt stemme, men er det verdt det?

Nå har de iallefall en sjanse for frihet senere i livet. Jeg mener iallefall 1 år med frihet er bedre en 80 uten.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Flytt ned og sjekk det ut selv da, bedrevitende tvitulling..

Anonym sa...

dette er lett for deg å si som aldri har opplevd hvordan det er uten frihet. For en gangs skyld bør vi nordmenn begynne å høre på hva andre mennesker i utlandet sier enn kun å stole på at vi vet alt.

Gud for en arroganse!!

Runar sa...

Hva faen? Det er da sant! Jeg ville heller leve 1 år som fri, en 80 år med frykt!

Anonym sa...

loool.. hva slags frihet er det irakere har.. før kunne folk gå ut i det miste gå ut.. hverdag dag dør det minst 50 mennsker i irak

Anonym sa...

eh, hva i alle dager er det du prater om? Mener du at du så lenge du får frihet så gjør det ikke så mye om du skulle dø om et år? Hvis du hver dag går rundt og frykter for livet ditt så sier du ikke det! Frihet handler blant annet om å kunne gjøre hva en vil UTEN å frykte for at man blir drept for hva en velger, ergo har ikke Irakerene noe særlig frihet nå selv om saddam er borte og kvinner sånn offisiellt vel kan gå rundt i miniskjørt, men ingen gjør det siden det er livsfarlig både for en selv om sin fammilie.

Anonym sa...

Jævla idiot.. Du har jo ikke peiling på hva du sier. Hør på hva de sier. At USA under Bush driter i hvordan folk egentlig vil ha det vet man jo, Bush vil ha olje og fete kontrakter til sine venner.
Irak er det største kaoset man noensinne har satt i gang.
Kanskje du skulle dratt ned selv for å hjelpe istedenfor å skrive en så meningsløs blogg som det her? For noe søppel.

Leisha Camden sa...

Det er så enormt lett å sitte her i trygge lille Norge og være så stor i kjeften. Hvis du virkelig var i den situasjonen, så ville du garantert tenkt på en helt annen måte.

'Ett år med frihet er bedre enn åtti uten' - nei, det som teller er at en dag med mat er bedre enn en dag uten. 'Frihet' er luksus. Det er et overskuddsfenomen. Og såvidt jeg kan begripe har ikke den gjennomsnittlige iraker så veldig mye overskudd akkurat nå.

Du vet ikke hva du snakker om. Det gjør ikke egentlig jeg heller, men jeg har da i det minste vett nok til å være en liten smule ydmyk overfor mennesker i en slik situasjon.

Anonym sa...

jeg synes det med sadam var bedre for det døde ikke så mange som i dag. De burde takke sadam i min synsvinkel USA ødla alt historisk for dem.den var en historisk land i midtøsten.
anonym

Anonym sa...

Du har helt rett! Irak har vært under et brutalt, blodig, urettferdig og rett og slett ONDT regime i iallefall 80 år; og har nå virkelig mulighet til å oppnå reell, sann og varig politisk og demokratisk frihet nå fremover om befolkningen legger ned stridsøksene, gamle etniske og religiøse skillelinjer og konflikter og samler seg som ett folk og en nasjon! De har ihvertfall nå en historisk mulighet som vi alle håper de griper!

Kazima sa...

Naive tullinger alle sammen dere som tror at demokrati og frihet henger sammen. Og som tar det som verdens største selvfølge at vi i vesten vet best. Hvem gir oss rett til å dømme dem og si: dere lever for ulykkelig og primitivt. La oss hjelpe dere og alt vil bli mye bedre.

Correct me if I'm wrong, men jeg har aldri hørt om at Irak ba om hjelp. Hvis de hadde det så ille under Saddam (og jeg sier ikke at de ikke hadde det), så er det likevel opp til dem selv å enten ordne opp i det eller be om hjelp utenfra.

Jeg skjønner at du prøver å si: it's better to die standing, then to live on your knees. Jeg er veldig enig med denne tanken, men jeg føler det blir irrelevant for situasjonen i Irak.

Folk har ansvar for sitt eget liv og frihet er en sinnstilstand, ikke noe det Irakiske folket kan kjøpe fra Bush og oppleve bare fordi man kaller det et demokrati.