mandag 3. november 2008

Spikeren i kista

Spikeren i kista (bokstavelig talt) i presidentvalget mellom Obama og McCain vil kanskje mange tro nå som bestemoren til Obama er død av kreft.

Dette skaper sympati for Obama i siste sluttspurt. Da er det kanskje avgjort da?

Kanskje viktigere ting i verden en at en dør av kreft, men det viser bare for stor oppmerksomhet dette valget har fått (spesielt i Norge).

Men det er vel ikke vits i å skrive om massemordene i Afrika, eller de millionene som dør av HIV/AIDS når tanta til Obama døde av kreft?

Litt morsomt at dette pryder fremsidene på Dagbladet og VG i skrivende stund.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg hører det er mange som har fått denne plutselige massesympatien for Afrika og AIDS. Gjør _DU_ noe for å forbedre situasjonen? Er du klar over hvor stor påvirkning USA har på vårt lille land? Desverre så er det slik at det blir skrevet mye om Afrika og de tilstandene som er der, men folk har en viss tendens til å finne noe negativt med alt. Det er nok i media, men fortsatt så skjer det lite der borte. DU burde gjøre noe selv med den situasjonen. www.reddbarna.no www.amnesty.no

Anonym sa...

Også det første som slo meg, at dette var det avgjorde valget 100% selv om det allerede var 90% avgjort før denne tragiske hendelsen..
MEN som du er inne på, i det store blir dette en liten ting som dessverre vi mennesker fokuserer for mye på..Vi er alt for følsomme hvis en slik sak skal avgjøre valget i Obama`s favør!
Selv om jeg håper for guds skyld at Obama vinner så det skjer forandringer i landet der de ser på seg selv som verdenspoliti!
Mvh TNH

Anonym sa...

For det første er det ingenting som er spikeren i kista før alle stemmene er talt, og alt er rettferdig(altså ikke slik som i 2000), dessverre.

Og at døden til Obamas bestemor er øverst på vg og db er simpelten fordi det er slik en nettavis funker. De nyeste nyhetene øverst. Det finnes HIV/Aids i verden, det er krise i Kongo, VI VET DET, men at Obamas bestemor døde er nytt. Du kan argumentere med "vi vet folk dør av kreft i verden", men dette er et enkelindivids død som KAN ha store betydninger for valget av USAs neste president, noe som preger verden mye mer enn om man skulle skrive om noen som døde pga. folkemord i afrika eller HIV/AIDS.

Anonym sa...

"Litt morsomt at dette pryder fremsidene på Dagbladet og VG i skrivende stund." For å svare helt enkelt på dette, Obamas bestemors død er en NYHET noe nytt som skjedde. Hiv/Aids å krig i afrika har ikke vært noe nyhet for denne værden på en evigstund siden å pryder derfor ikke forsidene så ofte rett å slett forde VI VET DET å når du greier å lirke ut av deg "Kanskje viktigere ting i verden en at en dør av kreft" så viser du bare at du er en person med mangel på sympati for enkelt personer men men som andre åsså har skrevet du kunne jo gjøre noe selv i værden? istede for å klage mener jeg? men både du å jeg å ikke minst alle andre vet..du vil ikke løfte en finger for denne jorden for du mangler sympati for enkelt personer i nød :)

Anonym sa...

jeg skammer meg over at dere såkalte "bloggere" tror dere skal sette agendaen for all faenskap her i verden. skriv det du tenker i en jævla kladdebok på gutterommet ditt, i stedet for å dele den manglende sympatien din for at en person dør av kreft. Sammenlikningsgrunnlaget ditt er helt på tryne. det er selvsagt ikke bra at folk dør av hiv og aids, men siden du har fått med deg at bestemoren til obama har dødd - så er du tydeligvis interessert nok du også, til å make a change in africa?